Rólunk...

Kórusunk 2014-ben ünnepelte 20 éves fennállását. Ez az örömteli ünnep ürömmel is vegyült, ugyanis eddigi karnagyunk – Arany János – és alapító kórustitkárunk – Palotai Gábor – is „nyugalmazását” kérte. Búcsúzásukat szomorúan, de az elengedő szeretet és hála érzésével vettük tudomásul.
E két meghatározó vezetőnk távozása ellenére a kórus tagsága úgy döntött, hogy szeretné folytatni az éneklést. Erre bíztattak minket az elköszönők is. Az 2015-ös év első próbáján a kórustagok egybehangzó döntése alapján a kórus megbízott karnagya Czipszer Andrea lett. A kórus mindennapi életét szervező csapat vezetője pedig Takács Eszter.

Czipszer Andrea fantasztikus emberséggel, kedvességgel és türelemmel mentette meg a kórust a széthullástól. Tette mindezt egy nagyon nehéz és hálátlan időszakban, amikor a kórus még nem lépett túl a veszteségen, nem volt képes rugalmasan viszonyulni a megváltozott körülményekhez. Mindezek ellenére egy eredményes közreműködésre és egy önálló koncertre is fel tudott készíteni bennünket. Sajnos a munkahelyi leterheltsége mellett egyre fárasztóbbá vált a kórus vezetése: új karnagyot kezdtünk keresni.
Így találtunk Szilágyi Miklósra, akiről Arany János alapító karnagyunk is remek ajánlást adott. Nagy izgalommal vártuk az első – a kórus számára váratlan – találkozást. Egycsapásra megváltozott minden: karnagynőnk hihetetlen eleganciával és intelligenciával adta át a kórus vezetését (kórustagként továbbra is velünk marad) a berobbanó ifjú karnagynak. Egyiküknek sem lehetünk elég hálásak!
Így lett az együttes új karnagya Szilágyi Miklós, akinek temperamentuma, kedves humora azonnal lenyűgözött minket. Izgalommal várjuk, hogy hova repít minket ifjúi lendületével!

A vezetőkkel egyidőben idősebb kórustagjaink is elköszöntek, így megújuló kórusunk szeretettel vár új tagokat a szoprán, tenor és basszus szólamokba. A mindennapi rohanás közepette a heti egyszeri (három órás) próba egy vidám társaságban igazi felüdülés, töltekezés, kikapcsolódás lehet mindenki számára, ami egyúttal a jól végzett munka örömével is szolgál.

Szeretettel várjunk leendő kórustagjainkat, illetve a fellépéseinkre a kedves érdeklődőket!
Következő fellépésünk >>