Soproni Kórusünnep – egy remek kezdeményezés

Egy teljes nap a kórustagok életében.

Délelőtt 10.45-re mentünk hangbeállásra a Fő térre. Sajnos volt egy kis csúszás, de sem ez, sem a hőség nem szegte kedvünket. A hangpróba során sok figyelmet és segítséget kaptunk Kocsis-Holper Zoltántól, a rendezvény művészeti vezetőjétől.

Fel-fel bukkantak az ötletgazda-szervezők is – az 5. szólam podcast tagjai: Török Krisztina és Bognár László – hol ásványvízzel, hol kedves szavakkal ellátva minket.

Hazamentünk, ebéd, összepakolás, majd 14.30-kor már a Macskakőben voltunk, hogy előkészítsük a helyszínt a hozzánk látogatókhoz. Kicsit nehezen indult a délután, mert mi voltunk az utolsó állomás, ráadásul egy teljesen feltúrt utcában, de ezt az időt azzal töltöttük, hogy énekelgettünk. Csak úgy…

Aztán megérkeztek az első látogatók, akik az időközben lezúdult iszonyatos eső miatt hosszabb időre a „foglyaink” maradtak. Őket és az utánuk következő nagyobb csapatokat kánonok tanításával, éneklésével; érdekes társasjátékokkal; kazoo- és kottás ajándékkészítéssel; színcsengővel; szörpökkel és borral fogadtuk. Nagyon jó volt a hangulat!

18.15-kor el kellett kezdenünk összepakolni, aztán átöltöztünk és indultunk a Fő térre, a gálára.

Kocsis-Holper Zoltán, aki az est műsorvezetője is lett, remek hangulatot teremtett azzal, hogy a közönséget és a várakozó kórusokat is megénekeltette.

Egy fantasztikus este koronázta meg az egész napot!

Gratulálunk a szervezőknek, köszönjük azoknak, akik betértek hozzánk!

Takács Eszter
titkár

Kórusünnep délután – a Fidelissimánál

Fotó: Farkas Péter és Lisznyai András
Tovább a galériához >>>

Kórusünnep délután – a többieknél

Fotó: Lisznyai András
Tovább a galériához >>>

A Sopron TV délutáni felvételei

Kórusünnep – gála

Fotó: Lisznyai András
Tovább a galériához >>>

Fellépésünk a gálán