Átadtuk az adományokat

2015. december 19-én „ADVENTI FÉNYEK” címmel fényjátékkal egybekötött jótékonysági koncertet adtunk Szilágyi Miklós vezetésével a soproni Evangélikus templomban. A Lions Club Sopron és a Fidelissima Alapítvány a soproni fogyatékkal élő és rászoruló gyermekeket gondozó intézmények támogatására indította el ezt a kezdeményezést. Az eseményen sokan részt vettek, és még többen támogatták a négy soproni intézményt.

Január 13-án a kórus látta vendégül a Lions Club Sopron és a támogatott intézmények képviselőit, hogy átadásra kerüljenek az adományok. A vendégeket Takács Eszter kórustitkár köszöntötte, majd felkérte az intézmények képviselőit, hogy mutassák be az általuk gondozott gyermekeket, illetve mondják el, mire fogják felhasználni az adományokat.

 

média >>>

 

A „Tóth Antal Alapítvány a Hallássérült Gyermekekért” képviseletében Kovácsné Horváth Erzsébet kuratóriumi elnök vette át az adományt. A siket, nagyothalló, tanulási problémákkal küzdő gyermekek segítésére létrejött alapítvány a felajánlott összeget osztálykirándulások szervezésére, az egészséges életmódra nevelés megvalósítására, és nem utolsó sorban uszodabérletek, fejlesztő eszközök, játékok vásárlására költi. Adományukat Németh Emil, a Lions Club Sopron elnöke adta át.

A Gyermekek Átmeneti Otthona elszökött, lakhatási problémákkal, életvezetési nehézségekkel, szenvedélybetegségekkel küzdő gyermekek felkarolására jött létre. A gyermekek teljes körű ellátását végző intézmény szolgálatvezetője, Soósné Nagy Katalin elmondta, hogy a pénzt elsősorban egészségügyi problémák kezelésére, illetve szabadidős programok szervezésére fordítják majd. Adományukat Horváth Enikő Sára, a Fidelissima Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át.

A Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium nevében az intézmény vezetője, Horváth Lászlóné mondott köszönetet a támogatásért. Az általuk működtetett Kópé Sport és Szabadidő Egyesületről Czvitkovics Erika alelnök beszélt. Elmondta, hogy sportrendezvényeik szervezésére, eszközparkjuk fejlesztésére használják majd a befolyt összeget. Adományukat Wagnerné Balázs Katalin, a Fidelissima Alapítvány kuratóriumának tagja adta át.

Fábián Henrietta, a Fogyatékos Gyermekek Otthona munkatársa jelezte, nagyon jó helyre kerül hozzájuk is az adomány, hiszen a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek szabadidős programjaihoz nyújt majd támogatást. Adományukat Takács Eszter, a Fidelissima Alapítvány kuratóriuma és a vegyeskar titkára adta át.

Németh Emil, a Lions Club Sopron elnöke, röviden bemutatta szervezetük tevékenységét, majd további eredményes munkát kívánt az intézmények képviselőinek.
Végezetül – természetesen – énekszóval, Szokolay Sándor: Hálaének című művével zárult a kedves, családias ünnepség.

Az adományozottak és a szervezők, valamint a fellépő Fidelissima Vegyeskar nevében ezúton köszönjük a cégek és a magánszemélyek összefogását, támogatását!

 

Tovább a gelériához >>>