Átadtuk az adományokat

2016. december 10-én „ADVENTI FÉNYEK” címmel fényfestéssel kísért jótékonysági koncertet adtunk Szilágyi Miklós vezetésével a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar aulájában. A „Fidelissima” Alapítvány és a Fidelissima Vegyeskar a hat soproni fogyatékossággal élő és rászoruló gyermekeket gondozó intézmény támogatására indította el ezt a kezdeményezést, amelyet a város szociálisan érzékeny cégvezetői és lakosai felkaroltak.

média >>>

Január 4-én a kórus látta vendégül a hat intézmény képviselőit, hogy átadásra kerüljenek az adományok. A vendégeket Takács Eszter kórustitkár köszöntötte, majd kihangsúlyozta, hogy a támogatott intézmények közreműködése a plakátolásban és a jegyeladásban bizonyára hozzájárult ahhoz, hogy nagyon szép összeg gyűlt össze.
A kórustagok tájékoztatására elmondta, hogy az intézmények – munkájuk elismeréseként – az általuk eladott jegyek értékének 30%-át eleve megtarthatták. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a teltházas koncert bevétele, illetve az átutalt adományok, valamint a koncerttel kapcsolatos költségeket fedező nyertes pályázat lehetővé tette, hogy intézményenként 215000 Ft-ot nyújthassanak át. Megdöbbentő volt az intézményvezetők lelkes reakciója, amiből kiderült, hogy számukra ez óriási összeg és segítség. A kórustitkár ezután felkérte az intézmények képviselőit, hogy mutassák be az általuk gondozott gyermekeket, illetve mondják el, mire fogják felhasználni az adományokat.

Kocsis Jánosné, a „TÓMALOM HÍD” a fogyatékos gyermekek társadalmi kapcsolatainak fejlesztésére alapítvány kuratóriumának elnöke arról beszélt, hogy milyen fontos az ének, a zene, a tánc a Fogyatékos Gyermekek Otthona lakóinak (2-40 év közöttiek). Az adomány a súlyosan, halmozottan fogyatékos gondozottak szabadidős programjaihoz nyújt majd támogatást, lehetővé teszi, hogy farsangkor zenés-táncos mulatságot, illetve kirándulásokat szervezzenek.
A Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézete Gyermekek Átmeneti Otthona életvezetési nehézségekkel, szenvedélybetegségekkel küzdő, otthonról elszökött, lakhatási problémákkal küzdő gyermekek felkarolására jött létre. A teljes körű ellátást végző intézet igazgatója, Roth Gyuláné elmondta, hogy a pénzt elsősorban egészségügyi problémák kezelésére, korrepetálásra, illetve szabadidős programok szervezésére fordítják majd.
A Kozmutza Flóra EGYMI által működtetett Kópé Sport és Szabadidő Egyesületről Czvitkovics Erika igazgatóhelyettes, az egyesület elnöke beszélt. Elmondta, hogy intézményükben enyhe fokon értelmi fogyatékos, középsúlyos, illetve halmozottan súlyos fogyatékos gyerekek oktatása és nevelése folyik. Egyesületüket a tantestület alapította azzal a céllal, hogy a szabadidő hasznos eltöltésére, az egészséges életmódra mutassanak különböző lehetőségeket a gyermekeknek. Vannak rendszeres sportrendezvényeik, kirándulásaik. Most téli túrára és korcsolyázni szeretnék vinni a gyermekeket, ennek költségeihez szeretnének hozzájárulni, illetve – a tavalyi évhez hasonlóan – fejlesztőeszközöket szeretnének vásárolni.
A Cseresznye Sori Gyermekotthon vezetője, Pichlerné Gábor Beáta megköszönte, hogy intézményük is bekerült a támogatottaink körébe. Árvácska Alapítványuk neve is árulkodik arról, hogy állami gondoskodásban élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket gondoznak 3-tól 18 éves korig. A családot nem tudják pótolni, ezért arra törekednek, hogy élményeket adjanak a gyerekeknek. Ehhez különböző eszközökre, kirándulásokra van szükségük. Fontos számukra, hogy a tehetségesebb lakóiknak különórákat tudjanak biztosítani. Mindezekhez nyújt számukra hatalmas segítséget az adomány.
A Tóth Antal EGYMI tanulóit támogató Tóth Antal Alapítvány a Hallássérült Gyermekekért képviseletében Kovácsné Horváth Erzsébet kuratóriumi elnök beszélt. Először vezetőtársaival megtapsoltatta kórusunkat, köszönetük jeléül, majd elmondta, hogy intézményükben csak speciális nevelési igényű tanulók vannak. A siket, nagyothalló, beszédfogyatékos, magatartási és/vagy tanulási problémákkal küzdő gyermekek segítésére létrejött alapítvány a felajánlott összeget osztálykirándulások támogatására, az egészséges életmódra nevelés megvalósítására, és nem utolsó sorban uszoda- és színházbérletek, fejlesztő eszközök és játékok vásárlására költi.
A Doborjáni Ferenc EGYMI, Speciális Szakiskola, Kollégium is először szerepel a támogatottjaink között. Gondozottjainak szülei kezdeményezték az „Erdei” Doborjáni Iskola Gyermekeiért Alapítvány létrehozását. Krutzlerné Szarka Tünde igazgatónő elmondta, hogy intézményükben értelmi sérült gyermekek vannak óvodástól szakiskolás korig. Intézményük kollégiumként is üzemel, sőt, állami gondoskodásban lévő tanulóik is vannak. Alapítványuk elsősorban a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségeit, az egészséges életre nevelést szolgáló rendezvényeket, valamint a táboroztatást támogatja. A kapott adományt egy balatoni pár napos táboroztatás támogatására, illetve színházbérletek vásárlására használnák fel.
Az intézmények képviselői köszönetüket fejezték ki a támogatásért és azért is, hogy a gyerekekkel a koncert díszvendégei lehettek, mert nagyon nagy élmény volt számukra.

Az adományozottak és a szervező „Fidelissima” Alapítvány és Fidelissima Vegyeskar nevében ezúton is köszönjük a cégek és a magánszemélyek összefogását, támogatását!

 

Tovább a galériához >>>