Müncheni Nemzetközi Kórusegylet (MICS)

Bemutatjuk a koncert résztvevőit:

Munich International Choral Society (MICS)

20171028_Handel_Messiah_pl_DEA Munich International Choral Society [Müncheni Nemzetközi Kórusegylet] mint Német–Amerikai Kórusegylet alakult 1982-ben. Középpontjában a kezdetektől egészen napjainkig a nemzetközi egyetértés, interkulturális csereprogramok és szociális együttműködés áll.
Mintegy 45 főnyi, különböző nemzetiségű és érdeklődési körű emberekből álló tarka keverék, egy olyan csapat, melynek tagjai szívesen és szenvedélyesen énekelnek együtt.
Színes, kifejezetten nemzetközi repertoárjuk különböző korokat és stílusirányzatokat ölel át. Koncertprogramjaik a kórusirodalom gyakran hallható mesterműveit kötik össze a kevésbé ismert, ám mégis különleges hangzásvilágú művekkel.
Nagy hangsúlyt fektetnek a hangképzési és zenei továbbképzésre. A hangképző próbák, az intenzív hétvégi próbák és a kis csoportokban történő munka is hangzásbeli rugalmasságot és sokszínűséget biztosítanak.
Karnagynőjük, Mary Ellen Kitchens, Houstonban, Texas államban született. Egészen fiatalon kezdte zongora- és gordonkatanulmányait. Az érettségit követően a New York-i Yale Egyetemen tanult tovább. Csereprogram keretében egy évet töltött Párizsban (Ècole Normale de la Musique, Sorbonne).
1980-ban került Münchenbe, ahol mesterdiplomáját a Ludwig Maximilan Egyetem zenetudományi szakán szerezte. Többek között Rodney Wynkoop (Yale), Pierre Dervaux (Párizs), Sergiú Celibidache (München) és Julius Kalmar (Bécs) karmesteri kurzusain vett részt.
Mary Ellen Kitchens 1984 és 1991 között az általa alapított müncheni Haydn Zenekart vezette. 1991 óta a kempteni/allgäui Zeneegylet élén áll. Ugyanebben az évben kezdte meg tevékenységét a Bajor Rádió hangarchívumában, melyet 2004 januárja óta főállásban vezet. 1986 óta a MICS zenei vezetője.

20171028_MICS