Adventi fények, 2018 – meghívó

 

Szeretettel hívjuk Önt és szeretteit
a „Fidelissima” Alapítvány és a Fidelissima Vegyeskar
által ismét megszervezett
ADVENTI FÉNYEK jótékonysági koncertre,
melyet 2018. december 8-án, 17.00 órai kezdettel
a soproni Evangélikus templomban tartunk.

(Sopron, Templom u. 10.)

 
A koncert bevételét és az összegyűlt adományokat a soproni fogyatékossággal élő és/vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó intézmények támogatására fordítjuk. Mind a hat soproni és Sopron környéki intézményt szeretnénk segíteni:

 • Cseresznyevirág Gyermekotthon;
 • Doborjáni Ferenc EGYMI, Óvoda, Fejlesztő Iskola, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és „Erdei” Különleges Gyermekotthon;
 • Gyermekek Átmeneti Otthona;
 • Győr-Moson-Sopron Megyei Alpokalja Szociális Központ (korábban: Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona);
 • Kozmutza Flóra EGYMI, Általános Iskola és Speciális Szakiskola;
 • Tóth Antal EGYMI.

Idén különböző népek kedvenc karácsonyi énekeit fogjuk előadni, eredeti nyelven. A szöveg megértést a Digital Sand munkatársainak homokfestése fogja segíteni, melyhez a technikai hátteret a Távoli Fény Vizuáltechnika munkatársai biztosítják. Meglepetésként a kórustagok és/vagy gyermekei mindenféle hangszerekkel teszik hangulatossá, színessé a hangversenyt.

Szeretettel várunk Mindenkit, aki 
– szeretne egy kis jót tenni,
– szereti a homokfestést,
– szeretné látni, hogyan rajzolódik ki egy mese a zene dallamára,
– szeretne elmélyedni a gondolataiban,
– szeretne örvendezni,
– szeretne együtt örülni a támogatott gyermekekkel!

Természetesen, ahogy minden évben, a gondozott gyermekek és kísérőik számára a koncert most is ingyenes lesz. Minden évben nagy örömmel készülnek a koncertünkre, hiszen ritka, hogy egy jótékonysági koncerten ők is részt vehetnek.

20181208_Adventi_fenyek_HU.jpg
20181208_Adventi_fenyek_Digitalsand_01.jpg
20181208_Adventi_fenyek_Digitalsand_02.jpg

 

Támogatói kártyák, melyek belépőjegyként is szolgálnak, az intézményeknél, a kórustagoknál, a Cédrus Könyvesboltban, valamint a koncert előtti egy órában a helyszínen vásárolhatók.
A támogatói kártya/belépőjegy ára 1900 Ft, de minden további összeget hálásan köszönünk a gyerekek nevében!

 

A koncertet a „Fidelissima” Alapítvány szervezi.

A rendezvény támogatói

Fő támogatónk: Tercia_Restaurants
   
Kiemelt támogatóink: bauwelt_tech_logoConfinium_logo
   
  Arszin_logo Foton_logo Hirschler_logo LoverPrint_logo
   
További támogatóink:
 • ARDALIO Kft.
 • Cédruskönyv Kft.
 • dp Mérnökiroda Kft.
 • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
 • Totál Tűzvédelem Kft.
 • magánszemélyek

 

Kérjük, olvassa el, milyen sokat jelentett az intézményeknek a tavalyi adomány!

 

Cseresznyevirág Gyermekotthon

Tisztelt Adakozók, kedves Fidelissima Vegyeskar!
A soproni Cseresznyevirág Gyermekotthon lakói és dolgozói nevében szeretném megköszönni azt a támogatást, melyben a 2017. decemberi jótékonysági koncert alkalmából részesítettek minket.
Köszönet azért, hogy most már második alkalommal jutottunk az Önök jóvoltából olyan pénzügyi támogatáshoz, mellyel gondozottjaink életét tudtuk színesebbé, érdekesebbé, vidámabbá tenni.
A támogatásból 2018. augusztus második felében vízi-tábort szerveztünk a gyermekotthonban élő 30 állami gondozásban lévő gyermek számára. A tábor helyszíne Balatonföldvár volt, ahol 6 napot töltöttek a gyerekek. Rengeteg élményt, kalandot éltek meg a vízparton: a fürdés, csónakázás mellett kipróbálhatták a szörfözést is. Jutott idő társasjátékra, számháborúra, tollaslabdázásra, pingpongozásra.
Biztosak vagyunk benne, hogy ezek a napok felejthetetlen élményként maradnak meg a gyerekek számára.

  Doborjáni Ferenc EGYMI

Tisztelt Adományozók!
Önzetlen felajánlásukat a gyerekeknek rendezett programok színesebbé tételéhez használtuk. Időrendi sorrendben:
farsangi mulatság: farsangi fánk mindenkinek és a jelmezverseny résztvevőinek ajándék;
iskolai szavalóversenyen részt vett tanulók jutalmazása könyvekkel;
gyereknapi meglepetés: ugrálóvár bérlése, fagylalt minden tanulónak;
a tanév végén egy tanuló Diák Doborjáni díjban részesült: a díjat elnyerő tanuló 16 évet töltött az iskolánkban, számára az alapítvány által biztosított összeget kiegészítettük és így tabletet kapott ajándékba;
gondolva a 2018/2019. tanévre, 80 000 forintot félretettünk ebből az összegből, így tudtuk a színházi bérleteket megvásárolni (a színház vezetésének köszönhetően 20 bérlet megvásárlásával 40 tanuló tud ebben az évben színház gyerekbérletes előadására elmenni).
Köszönjük a felajánlást!

Gyermekek Átmeneti Otthona
Tisztelt Adományozók!
Ezúton szeretnénk megköszönni a tavalyi évben kapott adományukat, melyet az idei évben számtalan formában tudtunk a gondozott gyermekek javára fordítani.
A hozzánk beköltöző gyermekek ruházatának pótlására több ízben szükség volt, valamint az iskolai felszerelésüket is kellett pótolnunk az adományozott összeg terhére.
A gyermekek tanórán kívüli sporttevékenységét és az azzal járó költségeket fedeztük (sportruházat, tagdíj, egyéb szükséges felszerelések).
Ami számunkra nagy örömet szerzett, hogy a gyermekek nyári programjait, szünidejének hasznos és élménydús eltöltését tudtuk finanszírozni általa. Több bentlakó gyermek, több hetes nyári táborozását, programokon való részvételét sikerült támogatni. Ezáltal a gyermekek rengeteg élménnyel, új barátokkal gazdagodtak és mindezt sok mosollyal köszönték meg.
A nyár során a kollégák el tudták vinni a gyermekeket több alkalommal az általuk választott mozifilmekre, így a mozi élmény teljes lehetett a gyermekek számára.
Ezúton szeretnénk még egyszer megköszönni a támogatásukat, hogy a gyermekek számára mindezt lehetővé tették!
  Győr-Moson-Sopron Megyei Alpokalja Szociális Központ
Tisztelt Adományozók!
Intézményünk valamennyi dolgozója és gondozottja nevében hálás szívvel mondunk köszönetet Önöknek a több éves támogatásokért, valamint a fogyatékkal élő személyek iránt érzett rendkívüli empátiáért.
Hálával tartozunk a Vegyeskarnak a 2017. évi csodálatos jótékonysági koncert bevételéből megvalósításra kerülő nyári kirándulásért, mely hatalmas élményt jelentett intézményünk lakóinak.
A kirándulás során a Balatonra juthattak el ellátottaink, ahol egy strandolással egybekötött egésznapos élményben volt részük. A gyönyörű nyári napsütés, a Balaton vize és a strandon elfogyasztott ételek is sok-sok mosolyt csaltak lakóink arcára.
Hálásak vagyunk minden felajánlott segítségért, mely ellátottaink magasabb szintű ellátásához, jobb életkörülményeik biztosításához, illetve komfortérzetük javulásához járul hozzá.
Lakóink és munkatársaink nevében is köszönetet mondunk önzetlen adományukért!
Kozmutza Flóra EGYMI
Tisztelt Adományozók!
Intézményünkben a tanulásban és értelmileg akadályozott, valamint halmozottan sérült gyerekek oktatása folyik.
Önöknek köszönhetően tudtuk egy délelőttre kibérelni a városi korcsolyapályát, ahol tanulóink kipróbálhatták magukat a jégen. Tavasszal a legbátrabbak a Lővér Kalandparkban tesztelhették ügyességüket.
Az összegből fedeztük diákjaink útiköltségét a FODISZ Atlétikai Országos Bajnokságra, a Légy szorgalmas rajzpályázat díjkiosztó gálájára, és a Dinnyésen megrendezett Szivárvány Kulturális Fesztiválra.
Fejlesztőeszközöket kapott az óvodai és a fejlesztő iskolai csoport, valamint iskolai rendezvényeink jutalmazására is jutott az összegből.
Köszönjük, hogy adományukkal segítették az iskolánkban folyó munkát, illetve lehetővé tették, hogy diákjaink élményt és tartalmas szórakozást nyújtó programokon vegyenek részt.
  Tóth Antal Alapítvány a Hallássérült Gyermekekért
Kedves Adakozók!
A Tóth Antal Iskola hallássérült és speciális nevelési igényű tanulói nevében hálás szívvel mondunk köszönetet a támogatásukért.
Segítőkészségüknek köszönhetően tanulóinknak lehetőségük volt
uszodabérletekkel az egészséges életre nevelési célokat és
színházbérletekkel a kulturális életre nevelést megvalósítani;
készségfejlesztő játékokkal a képességeiket, tudásukat fejleszteni;
interaktív, ismeretterjesztő foglakozások részt venni.
A gyerekek sok élménnyel, tudással, fejlődéssel gazdagodhattak az Önök jóvoltából.
Nagyon szépen köszönjük!