Kodály Zoltánra emlékezünk – 3. rész

Kodály Zoltán Vilmos (Kecskemét, 1882. december 16. – Budapest, 1967. március 6.)

 

Eredetileg ezt a videót egy héttel ezelőtt szerettük volna nyilvánosságra hozni, ugyanis december 16-án volt Kodály Zoltán születésnapja. Azonban ez a Magyar Kórusok Napja is, éppen ezért pedig – szerencsére – tele volt kórusokkal az internet, mi is szerepeltünk a KÓTA videófolyamában.
Ezért aztán meggondoltuk magunkat és vártunk egy hetet, hogy Karácsony előestéjén, mint ajándékot nyújthassuk át videósorozatunk harmadik darabját Önöknek, közönségünknek, barátainknak, családunknak, akik követnek, támogatnak minket. Merthogy ez Kodály Zoltán örökségének legfontosabb része: énekelni és az énekkel örömet szerezni az embereknek. Egymásnak és magunknak, mert az ének nélkül az élet sivár és boldogtalan.

2022 karácsonyán szeretnénk Önöknek/Nektek ezzel a felvétellel boldogságot és örömet küldeni, megköszönni, hogy vannak/vagytok nekünk, mert mi – a Fidelissima Vegyeskar – ebből táplálkozunk. Egy vagyunk a Kodály örökségének talaján hajtott virágokból, akik az emberekért létezünk, jövünk össze hétről hétre, hogy értéket teremtsünk énekünkkel, amit aztán átadhatunk azoknak, akik hallgatják. Talán ez elég szép üzenet a szeretet ünnepére.

Kérjük, tartsanak velünk jövőre is! Találkozzunk személyesen koncertjeinken, de mindenkit biztatunk: jöjjenek közénk énekelni!

Szilágyi Miklós
karnagy