Zemlényi Eszter – szoprán

Bemutatjuk a koncert közreműködőit:

Zemlényi Eszter – szoprán

20171028_Handel_Messiah_pl_HU20171028_Kocsis-HolperZoltan2013-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen mint oratórium–dal énekes, Halmai Katalin tanítványaként. 2016-tól Kertesi Ingrid az énekmestere. Számos elismerésben részesült, többek között megnyerte az I. Országos Gregor József Énekverseny Kodály Zoltán különdíját, 2016-ban Fischer Annie Előadóművészeti Ösztöndíjas lett, különdíjat nyert a Nemzetközi Simándy József Énekversenyen, I. helyezést ért el a Petrovics Emil Énekversenyen, 2017-ben az észtországi Klaudia Taev Nemzetközi Énekversenyen III. helyezést, a marosvásárhelyi Virginia Zeani Nemzetközi Énekversenyen pedig II. helyezést ért el.
2008-tól rendszeres fellépője a hazai opera- és oratóriumelőadásoknak. Koncertezett többek között a Budapesti Fesztiválzenekarral, az Orfeo Zenekarral, a MÁV Szimfonikus Zenekarral, a Concerto Budapesttel és a Mendelssohn Kamarazenekarral, de bemutatkozott a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, az Eszterházi Vigasságokon és a Zempléni Fesztiválon is. A kortárs zene rendszeres művelője Magyarországon, de svédországi és erdélyi koncertkörutakon is népszerűsítette a magyar kortárs zenét.
Az oratórium–dal éneklés mellett opera- és daljáték-szerepeket is magára öltött: Blonde (Szöktetés a szerájból), Pamina (Varázsfuvola), Nannetta (Falstaff), Mária Lujza (Háry János) és Bastienne (Bastien és Bastienne) után Damigellaként (Poppea megkoronázása) debütálhatott a Művészetek Palotájában.
A Magyar Állami Operaházban először 2016 márciusában mutatkozott be Blonde szerepében, majd Gryllus Samu Két nő című operájában Schuschankaként állt színpadra.
A 2017/18-as évadban számos felkérés mellett több koncertet is ad a Magyar Rádió együtteseivel a Nemzeti Filharmonukusokkal, a Pannon Filharmónikusokkal, a Művészetek Palotájában Belindát alakítja, Miskolcon pedig Papagenaként debütál.