Adventi fények, 2016 – támogatókat keresünk

Segítsen, hogy segíthessünk!

20161210_adventi_fenyek_pl_tam.jpgA „Fidelissima” Alapítvány a Fidelissima Vegyeskarral – a tavalyi koncert sikerén felbuzdulva –, ismét jótékonysági koncertet szervez a soproni fogyatékkal élő és/vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó intézmények támogatására. Idén – kibővítve a támogatottak körét – a következő intézményeket szeretnénk segíteni:

  • Cseresznye sori gyermekotthon;
  • Doborjáni Ferenc EGYMI, Óvoda, Fejlesztő Iskola, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és „Erdei” Különleges Gyermekotthon;
  • Gyermekek Átmeneti Otthona;
  • Kozmutza Flóra EGYMI, Általános Iskola és Speciális Szakiskola;
  • Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona;
  • Tóth Antal EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium.

A koncertet 2016. december 10-én, 18.00 órai kezdettel tartjuk a Nyugat-magyarországi Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának aulájában
(Sopron, Erzsébet u. 9.).

Igyekeztünk a tavalyi tapasztalatokat felhasználni, ezért esett a választásunk erre a helyszínre (sokan fáztak a templomban). De változtattunk a műsorpolitikán is: ismert karácsonyi dalok feldolgozásai hangzanak majd el, kizárólag magyarul. A Szent Orsolya Iskola Alsós Énekkara pedig abban lesz segítségünkre, hogy megénekeltessük a gyerekeket. Idén – a Night Projection cég munkatársai jóvoltából – varázslatos fényfestéssel lepjük meg a közönséget és a gondozott gyermekeket. Természetesen, ahogy tavaly is, a gondozott gyermekek és a kísérőik számára a koncert idén is ingyenes lesz.

Tavaly, az Önök adakozásának és a mi munkánknak köszönhetően, az akkor támogatott négy intézménynek 125-125 ezer Ft gyűlt össze, amiért végtelenül hálásak voltak. Kérem, nézze meg az erről szóló beszámolónkat!
Felmerülhet a kérdés, miért bővítettük a támogatottak körét, hiszen akkor kevesebb jut egy-egy intézménynek. Ennek több oka van: egyrészt mindannyian Sopronhoz tartoznak, másrészt, bár közülük páran kiemelten támogatottnak számítanak, többüknek nincs lehetősége szert tenni támogatásra az általuk gondozottak speciális helyzete miatt (pl. állami gondozott gyerekek). Szeretnénk felhívni a figyelmet rájuk is.
Szeretnénk, ha az Ön által vezetett cég is részt venne ebben a megmozdulásban, de nem kérjük ezt ellenszolgáltatás nélkül. Túl azon, hogy természetesen igazolást küldünk a befizetett támogatásról (amivel az adóalapját csökkentheti), a támogató cégek logóját feltüntetjük a reklámanyagainkban is az alábbiak szerint:

  • 50 000 és 99 000 forint közötti befizetés esetén a „Támogatók” sorban;
  • 100 000 forint vagy afeletti befizetés esetén a „Kiemelt támogatók” sorban.

Természetesen az ennél kisebb összegeket is hálás szívvel fogadjuk, hiszen a tavalyi adományok nagy része is a magánemberek által fizetett 1800-2000 forintokból jött össze!
Amennyiben szeretne Ön és az Ön által vezetett cég e nemes kezdeményezés résztvevője lenni, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot az „Alapítványunk” menüpontban szereplő elérhetőségek valamelyikén, és/vagy legkésőbb 2016. október 31-ig küldje el a bankszámlaszámunkra az Ön által gondolt összeget és az email-címünkre a cége logóját (mindkét adatunk megtalálható az „Alapítványunk” menüpontban).
Remélem, partnereink lesznek az adakozásban és a közönség soraiban üdvözölhetjük az „ADVENTI FÉNYEK” című koncertünkön!

Takács Eszter
titkár
„Fidelissima” Alapítvány és Fidelissima Vegyeskar