ADVENTI FÉNYEK, 2018 – támogatókat keresünk

20181208_Adventi_fenyek_HUA „Fidelissima” Alapítvány a Fidelissima Vegyeskarral együtt – az előző évek sikerén felbuzdulva –, ismét jótékonysági koncertet szervez a soproni fogyatékossággal élő és/vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó hat intézmény támogatására. A következő intézményeket szeretnénk segíteni:

  • Cseresznyevirág Gyermekotthon (korábban: Cseresznye Sori Gyermekotthon);
  • Doborjáni Ferenc EGYMI, Óvoda, Fejlesztő Iskola, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és „Erdei” Különleges Gyermekotthon;
  • Gyermekek Átmeneti Otthona;
  • Győr-Moson-Sopron Megyei Alpokalja Szociális Központ (korábban: Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona);
  • Kozmutza Flóra EGYMI, Általános Iskola és Speciális Szakiskola;
  • Tóth Antal EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium.

Szeretnénk, ha Ön, vagy az Ön által vezetett cég is támogatná a megmozdulásunkat. Természetesen igazolást küldünk a befizetett támogatásról (amivel az adóalapját csökkentheti).
Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot az „Alapítványunk” menüpontban szereplő elérhetőségek valamelyikén, és/vagy legkésőbb 2018. december 31-ig küldje el a bankszámlaszámunkra az Ön által gondolt összeget.

Kezdeményezésünket úgy is támogathatja, hogy támogatói kártyákat vásárol a támogatandó intézmények valamelyikében (ezzel ők nagyobb adományban részesülnek), a kórustagoknál, vagy a Cédrus Könyvesboltban. Ezek a kártyák belépőjegyként is szolgálnak, ha el tudnak jönni a koncertre, aminek nagyon örülnénk!

A koncertet 2018. december 8-án, 17.00 órai kezdettel tartjuk az Evangélikus templomban (Sopron, Templom utca).

Idén a különböző népek karácsonyi dalaiból választottunk, melyeket eredeti nyelven énekelünk. A szövegek megértést – Digitalsand munkatársai jóvoltából – varázslatos homokfestés biztosítja majd a közönség és a gondozott gyermekek számára. Természetesen, ahogy minden évben, a gondozott gyermekeknek és kísérőiknek a koncert most is ingyenes lesz.

Tavaly, az Önök adakozásának és a mi munkánknak köszönhetően, az akkor támogatott öt intézménynek 220-220 ezer Ft gyűlt össze, amiért végtelenül hálásak voltak. Arra kértük az intézményeket, hogy pár szóval meséljék el, mire tudták fordítani az adományt.

Cseresznyevirág Gyermekotthon
Tisztelt Adakozók, kedves Fidelissima Vegyeskar!
A soproni Cseresznyevirág Gyermekotthon lakói és dolgozói nevében szeretném megköszönni azt a támogatást, melyben a 2017. decemberi jótékonysági koncert alkalmából részesítettek minket.
Köszönet azért, hogy most már második alkalommal jutottunk az Önök jóvoltából olyan pénzügyi támogatáshoz, mellyel gondozottjaink életét tudtuk színesebbé, érdekesebbé, vidámabbá tenni.
A támogatásból 2018. augusztus második felében vízi-tábort szerveztünk a gyermekotthonban élő 30 állami gondozásban lévő gyermek számára. A tábor helyszíne Balatonföldvár volt, ahol 6 napot töltöttek a gyerekek. Rengeteg élményt, kalandot éltek meg a vízparton: a fürdés, csónakázás mellett kipróbálhatták a szörfözést is. Jutott idő társasjátékra, számháborúra, tollaslabdázásra, pingpongozásra.
Biztosak vagyunk benne, hogy ezek a napok felejthetetlen élményként maradnak meg a gyerekek számára.

Doborjáni Ferenc EGYMI
Tisztelt Adományozók!
Önzetlen felajánlásukat a gyerekeknek rendezett programok színesebbé tételéhez használtuk. Időrendi sorrendben:
farsangi mulatság: farsangi fánk mindenkinek és a jelmezverseny résztvevőinek ajándék;
iskolai szavalóversenyen részt vett tanulók jutalmazása könyvekkel;
gyereknapi meglepetés: ugrálóvár bérlése, fagylalt minden tanulónak;
a tanév végén egy tanuló Diák Doborjáni díjban részesült: a díjat elnyerő tanuló 16 évet töltött az iskolánkban, számára az alapítvány által biztosított összeget kiegészítettük és így tabletet kapott ajándékba;
gondolva a 2018/2019. tanévre, 80 000 forintot félretettünk ebből az összegből, így tudtuk a színházi bérleteket megvásárolni (a színház vezetésének köszönhetően 20 bérlet megvásárlásával 40 tanuló tud ebben az évben színház gyerekbérletes előadására elmenni).
Köszönjük a felajánlást!

Gyermekek Átmeneti Otthona
Tisztelt Adományozók!
Ezúton szeretnénk megköszönni a tavalyi évben kapott adományukat, melyet az idei évben számtalan formában tudtunk a gondozott gyermekek javára fordítani.
A hozzánk beköltöző gyermekek ruházatának pótlására több ízben szükség volt, valamint az iskolai felszerelésüket is kellett pótolnunk az adományozott összeg terhére.
A gyermekek tanórán kívüli sporttevékenységét és az azzal járó költségeket fedeztük (sportruházat, tagdíj, egyéb szükséges felszerelések).
Ami számunkra nagy örömet szerzett, hogy a gyermekek nyári programjait, szünidejének hasznos és élménydús eltöltését tudtuk finanszírozni általa. Több bentlakó gyermek, több hetes nyári táborozását, programokon való részvételét sikerült támogatni. Ezáltal a gyermekek rengeteg élménnyel, új barátokkal gazdagodtak és mindezt sok mosollyal köszönték meg.
A nyár során a kollégák el tudták vinni a gyermekeket több alkalommal az általuk választott mozifilmekre, így a mozi élmény teljes lehetett a gyermekek számára.
Ezúton szeretnénk még egyszer megköszönni a támogatásukat, hogy a gyermekek számára mindezt lehetővé tették!

Győr-Moson-Sopron Megyei Alpokalja Szociális Központ
Tisztelt Adományozók!
Intézményünk valamennyi dolgozója és gondozottja nevében hálás szívvel mondunk köszönetet Önöknek a több éves támogatásokért, valamint a fogyatékkal élő személyek iránt érzett rendkívüli empátiáért.
Hálával tartozunk a Vegyeskarnak a 2017. évi csodálatos jótékonysági koncert bevételéből megvalósításra kerülő nyári kirándulásért, mely hatalmas élményt jelentett intézményünk lakóinak.
A kirándulás során a Balatonra juthattak el ellátottaink, ahol egy strandolással egybekötött egésznapos élményben volt részük. A gyönyörű nyári napsütés, a Balaton vize és a strandon elfogyasztott ételek is sok-sok mosolyt csaltak lakóink arcára.
Hálásak vagyunk minden felajánlott segítségért, mely ellátottaink magasabb szintű ellátásához, jobb életkörülményeik biztosításához, illetve komfortérzetük javulásához járul hozzá.
Lakóink és munkatársaink nevében is köszönetet mondunk önzetlen adományukért!

Kozmutza Flóra EGYMI
Tisztelt Adományozók!
Intézményünkben a tanulásban és értelmileg akadályozott, valamint halmozottan sérült gyerekek oktatása folyik.
Önöknek köszönhetően tudtuk egy délelőttre kibérelni a városi korcsolyapályát, ahol tanulóink kipróbálhatták magukat a jégen. Tavasszal a legbátrabbak a Lővér Kalandparkban tesztelhették ügyességüket.
Az összegből fedeztük diákjaink útiköltségét a FODISZ Atlétikai Országos Bajnokságra, a Légy szorgalmas rajzpályázat díjkiosztó gálájára, és a Dinnyésen megrendezett Szivárvány Kulturális Fesztiválra.
Fejlesztőeszközöket kapott az óvodai és a fejlesztő iskolai csoport, valamint iskolai rendezvényeink jutalmazására is jutott az összegből.
Köszönjük, hogy adományukkal segítették az iskolánkban folyó munkát, illetve lehetővé tették, hogy diákjaink élményt és tartalmas szórakozást nyújtó programokon vegyenek részt.

Tóth Antal Alapítvány a Hallássérült Gyermekekért
Kedves Adakozók!
A Tóth Antal Iskola hallássérült és speciális nevelési igényű tanulói nevében hálás szívvel mondunk köszönetet a támogatásukért.
Segítőkészségüknek köszönhetően tanulóinknak lehetőségük volt
uszodabérletekkel az egészséges életre nevelési célokat és
színházbérletekkel a kulturális életre nevelést megvalósítani;
készségfejlesztő játékokkal a képességeiket, tudásukat fejleszteni;
interaktív, ismeretterjesztő foglakozások részt venni.
A gyerekek sok élménnyel, tudással, fejlődéssel gazdagodhattak az Önök jóvoltából.
Nagyon szépen köszönjük!

Remélem, partnereink lesznek az adakozásban és a közönség soraiban üdvözölhetjük az „ADVENTI FÉNYEK” című koncertünkön!

Támogatásában bízva, üdvözlettel:

Takács Eszter
titkár
„Fidelissima” Alapítvány
Fidelissima Vegyeskar

Sopron, 2018. október 13.

Ui: Információk a korábbi évek koncertjeiről:
2017
http://fidelissima.hu/a-sopron-tv-osszeallitasa-az-adomanyok-utjarol/
http://fidelissima.hu/20180110-adomanyatadas/
http://fidelissima.hu/20171209-adventi-fenyek/
2016
http://fidelissima.hu/20170104-adomanyatadas/
http://fidelissima.hu/20161211-adventi-fenyek/
2015
http://fidelissima.hu/20160113-adomanyatadas/
http://fidelissima.hu/20151219-adventi-fenyek/